dilluns, 28 de maig del 2012


A PARTIR DE L’1 DE JUNY JA ES PODEN FER LES INSCRIPCIONS DE LA TRAIL SENDERS DEL PENEDÈS DE LES CABANYES.
Ja anunciàvem fa un mes que el proper 30 de setembre tindria lloc al Penedès una nova cursa, la Trail Senders del Penedès a Les Cabanyes, organitzada per l’Ajuntament de les Cabanyes i la comissió organitzadora de la cursa de Sant Valentí.
Aquesta cursa de trail és molt suau d’iniciació en el món de les curses de muntanya, però molt atractiva, ja que transcorre per senders envoltats de vinyes i per zona boscosa. La cursa de 12,7 kms és la llarga, i al mateix temps es farà una cursa curta de 5,5 kms. Tot per senders de cinc pobles de la comarca: Les Cabanyes, Vilobí, Font Rubí, Santa Fe i La Granada.
La cursa obre les inscripcions a partir de l’1 de juny i es podran fer exclusivament a través de la web: www.atletisme.cat, ja que estarà controlada per Champion Chip. El preu de la inscripció es de 12 euros pels que lloguin el xip i 11 euros pels que tenen xip groc, per totes dues curses.
A tots els participants se’ls obsequiarà amb una samarreta i gorra tècnica de bona qualitat. Hi haurà 2 avituallaments al circuït i un a l’arribada.
Un altra noticia importat i a tenir molt en compte és la seva web (aquesta que esteu visitant), una web moderna amb tots els continguts de la cursa:  http://trailsendersdelpenedes.wordpress.com/
Ja ho sabeu: ara teniu l’oportunitat de córrer i gaudir per senders i altres llocs que tenen una bellesa molt especial.
T’HI ESPEREM!

diumenge, 13 de maig del 2012


71 MARXADORS A LA TRAMONTSAVA ( TRAvessa MONTsserrat-SAnt VAlentí de les Cabanyes)



A les 5’15 del mati del dissabte es sortia 71 marxadors de l’aparcament del Monestir de Montserrat a la 2ona edició de la Tramontsava ( TRAvessa MONTsserrat-SAnt VAlentí de les Cabanyes), una travessa força peculiar e inèdita per fer-se al contrari de com ho fan tothom, sota els frontals anaven els marxadors salvant un desnivell de uns 100m en uns 2 kms de pura pujada fins arribar a Sant Miquel, reagrupament i començar a baixar pel famós camí de les Bateries i la Taca Blanca, fins a arribar a Collbató on es tornava a agrupar als marxadors, s’agafava els camins que els  portarien a les Cabanyes.
De bon matí la temperatura era alta, és sortia a 19 graus i és preveia que podien arriba a més de 25 graus, ja que l’arribada a les Cabanyes estava programada a les 16 hores, i efectivament s’arribaria a caminar a 30 graus en les hores puntes, entres les 12 i les 16 hores.

A partir de Collbató tot transcorria perfectament, el “Matamachos” que era de baixada molt perillós per la pendent tant pronunciada és salvava perfectament, desprès els famosos “7 barrancs”  on tothom ho feia correctament, fins arribar a Hostalets de Pierola on hi havia el primer avituallament amb aigua, aquarius i fruita, una vegada que s’havia repostat s’agafen els camins i direcció a Sant Jaume de Sesosliveres situat al km23,5, on tornava a esperar el cotxe avituallament amb beguda, fruita i fruits secs, aquí es quedava la primera persona que no finalitzaria per problemes al genoll, la resta seguien endavant i la calor començava a dir la seva però ells  endavant, a més marcant els ritmes previstos per l’organització.

El tercer avituallament estava situat al km 29 aproximadament a Torrelavit, on els caminants bevien molta beguda per que la calor feia ja de la seva, es tornava a seguir i a per el següent objectiu: quart avituallament, situat al Pla del Penedès al km 34, una vegada fet a continuar i s’anava pels últims 6 kms, al Pla es quedaven dos persones per problemes als peus i musculars, la resta seguia sota un sol vibrant, 30 graus, s’arribava a Puigdàlber, km 36,5, i de nou els camins per arribar al destí final, però abans i per sorpresa ( ja que no estava previst) hi hauria un altre avituallament al km 39, situat a Mas Romaní, aquest avituallament va estar molt agraït per a tots ja que feia falta aigua al cos, la calor era la regne de la Travessa.

 Últims 2 kms i arribada a l’església de Sant Valentí de les Cabanyes a las 15:50, on tothom es felicitava i es feia la foto de grup, però tot no acabava aquí si no que al local als marxant li esperaven ho millor de tota la travessa, la calor i estima de un grup de voluntaris que estaven fent el dinar per a tots,una bona barbacoa a més servida a la taula, banyada per un bo vi blanc i cava del Penedès.

Es faria un gran brindis per ho bé que va anar tota la travessa i per felicitar i agrair per part dels marxadors la tasca dels voluntaris a l’arribada i molt en especial al l’avituallament de tota la travessa que va ser la clau de que fos l’èxit, sense ell molts no haguessin arribat.

Van arribar gent de totes les edats però sobre tot destaquem les dues noies de 13 i 14 anys que va ser molt meritós el que van fer i com van acabar.

Fitxa tècnica de la travessa: Els 41 kms van durar 10 hores 33 minuts, a una mitjana de 4’ minuts el km o més ben dit a 15’ el km de promig, el punt més alt estava a 853m i el més baix a 151m amb uns desnivells:  negatiu de 1.193m (pujada) i positiu de 1.614 (baixada), temperatures entre els 18 i 30 graus, 71 marxants a la sortida i 68 finalitzats.

Aquesta travessa ha estat possible per part de un grup d’amics, amb el suport de l’Ajuntament de les Cabanyes i de l’Agrupació de Balls del poble.

L’àlbum de fotos el trobareu a:
El track a:
i la crónica al faceboock i blog de la cursa de Sant Valentí: